Голонасінний гарбуз

Опис

Голонасінний гарбуз - доки ще рідкість на наших городніх грядках. У літературі описані три форми гарбуза : перша - кругла, помаранчево-бежева із смужками; друга - подовжена зелено-жовта, третя - схожа на кабачок. Усі вони тонкокорі, м’якуш солодкий або соковито-прісний, легко розварюється.

Зазвичай насіння гарбуза має товсту шкірку, яку, щоб з’їсти насіння, потрібно обов’язково зняти. У голосім’яного ж гарбуза насіння дійсно немов "голе", покрите лише тонкою напівпрозорою плівкою, яка не відчувається у роті і корисна,тому що містить клітковину.

Голонасінний гарбуз не виділений в окремий вид і відноситься до різновиду гарбуза твердокорого. Зовні він нічим не відрізняється від своїх "друзів", хіба що квітки у нього незвично великі.

Догляд за голосім’яним гарбузом такий же, як і за його твердокорыми "родичами".

На початку розвитку він чутливий до бур’янів, так що потрібні прополки. Оскільки у цього гарбуза велика поверхня листя, вона пред’являє підвищені вимоги до вологи, особливо в першій половині вегетації(до формування плодів.

У жарку і суху погоду або, навпаки, в холодну може спостерігатися неповне запилення гарбуза. Внаслідок чого формуються плоди неправильної форми.